Black Friday Week

Jetzt bis zu 60%

Nur bis 30.11

Hier zum Sale

Kelim Tæpper

Luk filter

Länge fra til
Breite fra til
Preis fra til
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2353

62 fra 59
Der blev ikke fundet nogen resultater for filtreringen!
62 fra 59
Kelim Tæpper

Kelim Tæpper Oversigt

Håndvævede kelimtæpper - vævekunst fra Marokko til Afghanistan

Kelimsten passer perfekt ind i ethvert interiør, uanset om det er moderne eller rustikt. Den flade bunke, de enkle farver og mønstre samt deres naturlige og charmerende karakter inspirerer simpelthen. Men der findes faktisk ingen ensartet definition, fordi deres oprindelse er usikker.

Kelimtæpper fra Orienten

Håndvævede kelimmetre har en meget lang tradition i forskellige orientalske lande, men selv i faglitteraturen findes der ikke en præcis definition af kelimtæpper. Udtrykket står i langt højere grad for en lang række forskellige håndlavede fladvævninger fra Orienten. I modsætning til de klassiske orientalske tæpper er de vævede og ikke knyttede. Det gør dem mere som en robust og slidstærk klud end som et tæppe. Der er beviser for deres anvendelse i århundreder tilbage, især i Iran, Afghanistan, Marokko og Tyrkiet. Kelimverdenen er uendelig, ligesom den er uendelig med orientalske tæpper. Hvert land har udviklet særlige mønstre og produktionsmetoder til sine egne håndvævede kelimtæpper. Oprindeligt blev de knyttet af nomadiske stammer til eget brug, hvilket er grunden til, at gamle og antikke kelimtæpper kan være meget sjældne og dyre. Særligt populære i dag er kelimerne fra:

  • Afghanistan: ofte kaldet Kelim Fars
  • Tyrkiet / Anatolien: antikke kelim og anatolske kelim
  • Iran: antikke kelim, Sirjan-kilim og Gashghai-kilim
  • Nordafrika: Marokkanske kelim

Kelim i et moderne interiør

Kilimtæpper er tæt vævede og flade. Højden på en kilim er normalt nogle få millimeter. Håndvævede kelimstoffer er også kendetegnet ved en bunke af ren ny uld. De passer derfor meget godt ind i nutidens ofte spartanske indretning. Et klassisk håndknyttet uldtæppe kan tilføje en masse varme og hygge til et rum, men ofte for meget, hvilket får din stue til at se rodet og tung ud. I sådanne tilfælde er et moderne håndvævet kelimtæppe normalt det perfekte svar. Ud over deres lethed og deres pastelfarver imponerer de med deres enkle geometriske udseende. De er meget ubesværlige at indrette og passer perfekt ind i dit møblement. Ved at købe en ægte kelim kan du bringe en lille del af Orienten ind i dit eget hjem. Den lyse grundtone på en kelim understreger indtrykket af din stue og dine møbler på en meget elegant og varig måde. Fordi de er fremstillet af naturlige stoffer, er kelimerne også meget nemme at passe på.

Tyrkiske og anatolske kelim

Kelimtæpper fra Anatolien og Tyrkiet er i århundreder blevet vævet til brug i hjemmet og brugt som tæpper eller vægophæng. I det meste af deres historie havde de derfor ingen betydning for handelen og forblev i lang tid ukendte for europæerne. Det var først i 1965, på en tyrkisk kunstudstilling i Tyskland, at de blev populære næsten fra den ene dag til den anden. Siden da har der været et ubrudt ønske om at købe disse dekorative og eksotiske stoffer. De fleste af dem væves stadig hjemme af landsbyfamilierne som en sidegevinst. Tyrkiske kelim er krydsstribede og relativt store. Du kan genkende et originalt kelimtæppe af uld på dets ukonventionelle dimensioner, fordi det ikke blev vævet til handel, men til egne behov.

Kilim og væven

Da mange kelimmetervarer blev fremstillet i hjemmet, og de kun havde en vævestol af normal bredde, blev mange kelimmetervarer fremstillet i to dele og derefter syet sammen. Det kan ske, at kæden på den ene halvdel er anderledes end kæden på den anden halvdel, og begge dele ender med at passe sammen, men kun med lidt fantasi. Men netop sådanne kelimtæpper viser meget smukt, hvor enkel og almindelig oprindelsen omkring kelimerne er. Fordi de er knyttet på et rektangulært grundstof, kan kelimerne kun knyttes rektangulært og ikke rundt. Lange kelimløbere er også populære. Da væven kun er begrænset i bredden og ikke i længden, er løbere meget lette at væve. Nogle kelimløbere er op til 8 meter lange.

Kelim Patchwork og Kelim Vintage

I nogen tid er der blevet lavet såkaldte Kelim Patchwork eller Kelim Vintage af gamle Kelim. Til dette formål samles de brugbare dele af en gammel eller brugt kelim til en ny kelim. Vintage kelimtæpper bliver også bevidst bleget i solen for at opnå en mere homogen og blegere farveeffekt. Vores vintage-kilim er meget populære på grund af netop disse egenskaber og passer meget godt ind i en stue med træmøbler.

Afghansk kelimtæppe - Fremragende uld og smukke farver

I Afghanistan har man i århundreder knyttet kelimmetervarer af ægte uld til brug i hjemmet. Afghanske kelim er ofte kendt som Kelim Fars. Det smukke design er blevet bevaret indtil i dag med friske farver som beige, pink, grå, rød og blå.

Kilim som vendbare tæpper

Afghanske kelim er vendbare på grund af deres særlige væveteknik, dvs. at de kan bruges på begge sider. Løen på afghanske uldkilder er færdig på begge sider og er robust. Nogle persiske kelim kan også bruges som vendbare tæpper eller endda som udendørs kelim.

Nimbaft-kilim

Nimbaft er en blanding af håndvævede og håndknyttede tæpper. Kilimtæppets dele er flade som sædvanligt, men de knyttede dele er markant højere. Det er meget mere tidskrævende at lave en Nimbaft end at væve en Kelim.

Køb et Kelim-tæppe af ægte uld

Hos os finder du kun håndvævede kelimtæpper i meget smukke farver og geometriske mønstre. Vi tilbyder store kollektioner fra hele kelimverdenen. Uanset om det drejer sig om afghanske kilim Fars, originale tyrkiske kilim eller fine Sirjan Kelims af høj kvalitet fra Iran. Med vores sortiment kan vi opfylde næsten alle behov. Hvis du stadig ikke har fundet en kelim, der passer til dig, er det værd at kontakte os. Vi kan støtte dig i din søgning med forslag, som ikke kan bestilles i vores online shop. Så vær ikke genert, og fortæl os, hvad du søger. Hvis du gerne vil købe en kelim, kan vi tilbyde dig 30 dages returret og gratis returforsendelse. Da vi har fået tildelt TrustedShops-seglet, er der ingen risiko for dit køb.

Sidst set
Rugway Store

Sie brauchen eine Beratung?

Besuchen Sie uns in der Hamburger Speicherstadt!

oder rufen Sie an:

+49 (0) 40 36 90 19 42